Waregem Koerse over minder dan drie weken

Promo
11 aug 2023
Door Horseman Kristof

Over minder dan drie weken, op dinsdag 29 augustus, verzamelen alle Waregem Koerse fans weer op de Waregemse Hippodroom. Met zo’n 35.000 zullen ze weer zijn. Tradities zijn er om in ere te worden gehouden.  

Gisteravond was het al gezellig in het HippoLoggia gebouw van de hippodroom. Daar werden tijdens een persmoment onder meer de startnummers geloot voor de acht sulky’s die op 29 augustus zullen deelnemen aan de 4Brain Race voor het goede doel. 4Brain is een project dat onderzoek doet naar hersenaandoeningen.  

Eén van de aanwezigen was ex-profrenner Stig Broeckx die zeven jaar geleden zwaar ten val kwam en daarbij ook zware hersenschade opliep. Stap voor stap is alles min of meer weer goed gekomen voor Stig en kijk, gisteravond nam hij al eens plaats in een sulky bij wijze van training.

Ook kersvers Europees basketkampioene Emma Meesseman zal zich op 29 augustus inzetten voor het 4Brain project. Emma kon niet aanwezig zijn tijdens het persmoment omdat ze nog op reis is. 

In totaal worden er tijdens Waregem Koerse tien races gelopen, afgewisseld met heel wat entertainment. Denken we maar aan de filmpaarden van Zarafa, een optreden na de koersen van de Soulbrothers op het middenplein dankzij  

Willy Naessens en de beats van top DJ Tom die Waregem Koerse 2023 afsluit.  

Met z’n allen naar Waregem Koerse dus. Vooralsnog kunnen tickets gekocht worden aan € 26. Vanaf donderdag 17 augustus, volgende week dus, wordt de prijs voor een ticket met € 2 verhoogd, naar € 28 dus. De tickets op het middenplein stijgen dan van €13 naar €16. Er blijven slechts 15% van de tickets voor de zittribune beschikbaar.