Emerald zoon Armstrong Optimus is veilingtopper Horseman Elite Auction

Fokkerij
07 aug 2023
Door Horseman Kristof

De 21e editie van de Horseman Elite Auction gaat als geslaagd de boeken in! In het Azelhof in Lier bleek er veel interesse vanuit binnen- en buitenlandse kopers voor de zorgvuldig geselecteerde collectie veulens, fokmerries, jonge paarden en embryo’s. Het hengstveulen Armstrong Optimus (v.Emerald van ’t Ruytershof) leverde de topprijs van €40.000,- op.

Zowel ter plekke als online was er veel interesse voor de collectie die zich laat omschrijven als ‘The best of Belgium’.  Online zijn er paarden en veulens verkocht naar onder meer Mexico, Slovenië, Italië en Polen. Ook het mooie verkooppercentage van deze live-veiling is positief. Slechts enkele loten werden niet verkocht.

Goede prijzen
De veiling werd geopend met een frozen embryo van Baloubet du Rouet voor het goede doel, waarvan de opbrengst naar het Centrum ter preventie van Zelfdoding VZW gaat. Met € 4.400,- liet Jan Vermeiren van JV Horses zijn goed hart zien! Een interessante mix van fokmerries, eersteklas springveulens, jonge paarden en embryo’s volgde. De veulens leverden gemiddeld €15.000,- op, met uitschieters als het hengstveulen Armstrong Optimus (v.Emerald van ’t Ruytershof, €40.000,-) en het merrieveulen Aurélie (v.Diarado, €36.000,-). De fokmerries realiseerden een gemiddelde prijs van bijna €25.000,-, aangevoerd door de duurst verkochte fokmerrie Jess-Bell van ’t Roosakker. Deze Ogano Sitte-dochter blijft in Belgische handen. De samenkomst tussen voornamelijk Belgische fokkers en binnen- en buitenlandse klanten in een vol en mooi aangekleed Azelhof, zorgde voor een geslaagde en gezellige uitgave van de Horseman Elite Auction 2023, die doet uitkijken naar een volgende editie.  

 

 

Bron: 
Horseman Elite Auction