Waregem Koerse op dinsdag 29 augustus: "Samen genieten van topsport én entertainment"

Promo
14 aug 2023
Door Horseman Kristof

Waregem Koerse is het oudste ééndaagse sportevenement van het land. Daar mag een organisator al eens trots op zijn. Topsport staat elk jaar voorop, maar om telkens weer zowat 35.000 fans naar de Waregemse Hippodroom te kunnen lokken is er méér nodig. Een totaalspektakel met optredens en veel showgehalte zorgen ervoor dat Waregem Koerse nooit stilvalt.   

Op dinsdag 29 augustus begint de show om 12u. DJ TOM zorgt vanaf dan met z’n aanstekelijke beats voor een uitgelaten sfeer, terwijl TV coryfee Anne De Baetzelier de hele namiddag als gastvrouw alles netjes aan elkaar praat. De unieke sfeerband Ze Quaffeurz brengt intussen over de hele hippodroom mensen aan het lachen, zingen en dansen. Pintjes en frisdrank worden vanaf dit jaar gedronken uit herbruikbare bekers.   

Ook fel gesmaakt vorig jaar en er daarom ook dit jaar weer erbij: de filmpaarden van Zarafa. Na de ING Steeple Chase en de Grote Prijs Stad Waregem zorgen de entertainers van Zafara tien minuten lang voor een wervelend spektakel met paarden die opgeleid zijn om in films te fungeren. Weergaloos!  

Willy Naessens hoedentrofee  

En welke muzikale act schudt Willy Naessens dit jaar uit zijn mouw op het middenplein? Vorig jaar was Frans Bauer de perfecte afsluiter van een schitterende dag. Dit jaar zullen de Soulbrothers minstens even goed willen doen.Willy Naessens blijft onlosmakelijk met Waregem Koerse verbonden: ook dit jaar hangt er weer een mooie prijs vast aan de ‘mooiste hoed’ in de jaarlijkse Willy Naessens Hat Trophy.  

Waregem Koerse denkt ook aan verjonging en opvolging met een Jonge VIPs Formule: Young VIP@WaregemKoerse, een initiatief van Maxim Declercq en Laurent Van Parys. Business doen en netwerken zijn trekpleisters van Waregem Koerse. Daarom worden jonge ondernemers tussen 20 en 35 jaar nu al aan de mouw getrokken om hun karretje aan te haken. Op het middenplein kunnen die Jonge VIP’s samen lekker culinair genieten maar tegelijk ook genieten van top paardensport. There’s no business like Waregem Koerse business !  


Crystal Cup 

Tien (!) races in totaal worden er gereden tussen 14u (GP Jean Bouckaert) en 19u15 (Prijs Jules Storme). Halfweg het programma staat traditioneel het uithangbord van Waregem Koerse geprogrammeerd, de ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen, vooraf gegaan alweer door de 4Brain Race voor het goede doel. Aangezien één mens op drie in zijn of haar leven in aanraking komt met een hersenaandoening, hamert 4Brain dit jaar op “hoe je je hersenen gezond kan houden”. Een aantal Bekende Vlamingen neemt weer plaats in een sulky om 4Brain op die manier extra in de kijker te plaatsen.  

Waregem Koerse maakt trouwens al enkele jaren deel uit van de Crystal Cup, een Europese topcompetitie die over 14 wedstrijden in zes landen wordt gelopen. De Champions League van de cross country steeple chase zeg maar. Daar komt de fine fleur van de jockeys met ambitie op af.  

Programma en tickets 

Voor alle praktische informatie kan iedereen terecht op www.waregemkoerse.be. Tickets kosten vooralsnog € 26. Vanaf 17 augustus stijgt de prijs naar € 28.