Heel wat LRV’ers en oud-LRV-ruiters naar EK’s bij de jeugd

DressuurJumping
29 jun 2023
Door Horseman Kristof

De maand juli wordt druk voor een aantal jeugdruiters die een selectie verdienden voor de Europese Kampioenschappen. Onder hen ook een aantal LRV-ruiters/amazones en/of ruiters die hun carrière in LRV begonnen.

Een overzicht:

Europees Kampioenschap pony’s jumping in Le Mans 24-30 juli:
Marthe-Louize Dieu begon in de ponyclub van Merchtem. Belgisch kampioen Laure Tijskens komt uit de ponyclub van Bocholt. Xander Lamberts is lid van LRV Kester.

Europees Kampioenschap pony’s dressuur in Le Mans 24-30 juli:
Alexine en Emilie Herweyers begonnen hun ponycarriere in de ponyclub van LRV Sinaai. Reserve-amazone Sophia Leo is lid van LRV Moerzeke.

Europees Kampioenschap jumping Children in Gorla Minore 10-16 juli:
Chloë Hoste begon haar jumping carrière in de ponyclub van LRV Merchtem. Xander Lamberts zoals u hierboven al kon lezen in de ponyclub van LRV Kester. Xander mag twee keer op reis deze zomer. Zowel bij de paarden als bij de pony’s geselecteerd. Jitske Van Den Eynde, begon net zoals Chloë bij de ponyclub van Merchtem.

Europees Kampioenschap jumping Juniors in Gorla Minore 10-16 juli:
Yana Jansegers begon met paardrijden in de ponyclub van LRV Baardegem. Vic De Plecker die zich klaar houdt als eerste reserve startte in de ponyclub van Merchtem.

Europees Kampioenschap jumping Young Riders in Gorla Minore 10-16 juli:
Aaron Tijskens begon net zoals zijn zus Laure in de ponyclub van Bocholt. Belgisch Kampioen Jules Van Hoydonck startte bij LRV Merksplas.

Europees Kampioenschap Young Riders dressuur in Boedapest  10-16 juli:
Zoe Niessen begon haar carrière in de ponyclub van Ophoven.

Europees Kampioenschap Juniors dressuur in Boedapest  10-16 juli:
Ine Blommaert is eerste reserve en houdt zich klaar om eventueel naar Boedapest te vertrekken. Ine komt uit LRV Opwijk.

Ook bij de eventers zullen wellicht een aantal LRV-leden en oud-lrv-leden een selectie verdienen. Van zodra die namen bekend, geven we ze graag mee. Een heel dikke proficiat en heel veel succes op de respectievelijke EK’s!

Bron: 
LRV