Het Belgisch kampioenschap voor jonge paarden gaat van start

DressuurJumping
14 aug 2023
Door Horseman Kristof

Vandaag gaat het Belgisch kampioenschap voor jonge paarden in Gesves van start. Een hele week lang gaan de beste jonge spring- en dressuurpaarden van België tegen elkaar strijden in de verschillende kampioenschappen!

Van 14 tot 20 augustus zien we namelijk de allerbesten aan het werk in de pistes van de Provinciale School voor Fokkerij en Ruiterschool te Gesves, vaak met een prestigieuze afkomst en een al indrukwekkende palmares. De meeste springpaarden hebben hun ticket voor Gesves bemachtigd in de Klassieke Cyclus voor jonge paarden. Deze cyclus geldt namelijk als kwalificatie voor het kampioenschap van de 4, 5 en 6 jarigen, en verliep weer over 12 ronden die plaatsvonden in de lente en vroege zomer van 2023. Dat alles was goed voor zo'n 11.000 omlopen! En in Gesves doet de kwantiteit nooit onder voor de kwaliteit: er zijn meer dan 910 inschrijvingen geregistreerd, waarvan 700 in het springen, 102 in de dressuur, en 109 voor de fokkerij, namelijk veulens van dit jaar en 2- en 3-jarigen. De fokkerijproeven vinden plaats op 14 en 15 augustus, tegelijkertijd met het springen.

Maar wat het uiteindelijke resultaat van de verschillende kampioenschappen ook moge zijn, deze week worden maar weer eens het vakmanschap en de knowhow van de Belgische fokkers in de verf gezet, en dat op slechts één jaar van de Olympische Spelen, waar de Belgische paarden waarschijnlijk weer zullen schitteren, dat weten we al zeker.

Address:

C.E. de l'Ecole Provinciale d'Elevage et d'Equitation de Gesves, Rue du Haras 16 à 5340 Gesves

Links :

Program :  www.equitationgesves.be

Regulations :  www.equibel.be

Livestream :  https://www.clipmyhorse.tv/nl_BE/events/11661/belgian-championships-young-horses

Results: www.equi-score.be

Bron: 
Persbericht