Thomas Mertens wint op de STX cyclus bij de 6-jarigen

Jumping
29 mei 2023
Door Horseman Kristof

Op de STX cyclus manche bij Halkin Stables heeft Thomas Mertens de reeks voor 6-jarigen gewonnen met Cosimo de Leau Z, een zoon van Cicero Z van Paemel.

Voor de zevende manche van de STX cyclus competitie trokken de springruiters de voorbije dagen naar het Oost-Vlaamse Vosselare. Daar wist Thomas Mertens de reeks voor 6-jarigen te winnen. Hij rekende hiervoor op de Zangersheide hengst Cosimo de Leau Z. De zoon van Cicero Z van Paemel werd gefokt door K.I. Hof Ter Leeuwe. Mertens werd ook nog vierde met de KWPN merrie Marlinka (v. Heart Touch).

Evan Colussion sprong naar een tweede plaats met de BWP'er Ramos van 't Laarhof. Het fokproduct van Jozef Van Laerhoven is een zoon van Mithras de Regor. Yves Vanderhasselt eindigde op een derde plaats met Eau D'Amour Z. De dochter van Eldorado van de Zeshoek werd gefokt door Vanderhasselt zijn schoonvader Luc Leemans. Zij komt uit de moederlijn van Daniel Deusser zijn voormalig toppaard Cornet d'Amour.

Audrey De Bock en de BWP merrie Ranja B&V (v. Tangelo van de Zuuthoeve) eindigden op een vijfde plaats. Het fokproduct van Bart Van Poucke en Valentijn De Bock is een halfzus van de voor BWP goedgekeurde hengst Qannando B&V.

Klik hier voor de uitslag.