Stefaan De Pauw is de nieuwe Nationale LRV-Eventingkampioen

Eventing
25 apr 2022
Door Horseman Kristof

De cross en het heuvelachtige landschap speelden een hoofdrol in Maarkedal. Ook in de klasse Zwaar haalde de cross-country tegen 550 m/minuut het klassement na de dressuur overhoop.

Een foutloze cross met een minimum aan tijdsfouten en een foutloos springparcours leverden Stefaan De Pauw (LRV Erpe Mere) zijn allereerste Nationale Eventingtitel in de klasse Zwaar op. Met zijn Kwinto van ’t Wijwater (v. Breemeersen Crescendo). Ook Kristien Both (LRV Geetbets) reed een heel knap kampioenschap met haar Kaiser uit de Melle (v. Quorum de Laubry). Ze strandde finaal op de tweede plaats, voor Thomas Smeyers (LRV Grobbendonk) met Indezz (V. Washington DC Heldenlaan). Plaats vier gaat naar Sybille de Cartier (LRV Weelde Ravels) met Un de Nanou en plaats vijf in het Nationaal Kampioenschap is voor Sarah Vandenzavel (LRV Riksingen) met Ito vh Panishof.

Kristien Both

Kristien Both (LRV Geetbets) reed een heel knap kampioenschap met haar Kaiser uit de Melle

In de klasse Midden gaat de nationale titel naar Mandy Martens van LRV Moerbeke Waas met Nabukodonosor T (v. Nabab de Rêve). Mandy wint meteen ook de KBC Gouden Teugel voor beloftevolle ruiters en amazones onder de 23 jaar.  Plaats twee in de klasse Midden was voor plaatselijke amazone Lisa Dhaenens met Borushka. Veerle Coolkens (LRV Lichtaart) reed Quadri CV Z naar brons. Christin De Haes (LRV Moorsel Tervuren) reed Canyon de Nize Z naar plaats vier.

In de klasse Licht ging een erelint naar Hanne Simons (LRV Bocholt) met G-Day van Bareelhof in ring 3 en Evelien Bevers (LRV Meer) met Dakario Z  in ring 4.

Bron: 
LRV