Scotch van het Dennehof: "Rechtstreekse zoon van GP merrie Luna van het Dennehof"

Promo
10 jun 2024
Door Horseman Kristof

Scotch van het Dennehof is de oudste zoon van de GP merrie Luna van het Dennehof (Prince vd Wolfsakker x Quidam de Revel) gecombineerd met de hengst Ducati van Schuttershof (Kashmir van Schuttershof x Tenor Mancias x Qerly Chin).

Door zijn uitmuntende verschijning als hengst, zijn zeer belovende springkwaliteiten en een uitzonderlijke moederstam is dit een hengst voor de toekomst.

Op basis van wat Scotch van het Dennehof tot nu toe in de piste al heeft laten zien en dit met zijn pedigree was er reeds van verschillende fokkers interesse in deze veelbelovende hengst. We zijn blij jullie te kunnen melden dat hij alsnog dit dekseizoen ter beschikking kan gesteld worden voor de fokkerij.

Moeder Luna van het Dennehof is de merrie van het moment in de grote sport met een overwinning in de LGCT**** Grand Prix van Shanghai en een 2de plaats in de LGCT**** Grand Prix van Cannes dit jaar, maakt dat ze reeds 3x op het podium stond van de Global Champions Tour in haar carrière na een 3de plaats in de LGCT**** Grand Prix van Miami Beach in 2022. Ook werd Luna van het Dennehof reeds 2de in de LGCL SUPER CUP Final te Praag in 2023. Een opsomming van enkele resultaten wat van haar een uitzonderlijke merrie maakt in de sport.

Maar ook in de fokkerij lijkt Luna van het Dennehof haar ongelofelijke instelling en techniek te gaan doorgeven. Eigenschappen waar elke fokker naar opzoek is de dag van vandaag. Want Scotch van het Dennehof lijkt over deze zelfde eigenschappen te beschikken. Hij toont zeer veel inzet, een goede techniek en vermogen in de piste wat resulteert tot dus ver nagenoeg in uitsluitend nulrondes van deze 6 jarige hengst. Ook Halfzus Riviera van het Dennehof (7j) beschikt over een ongelofelijke instelling en doet het reeds zeer goed in internationale rubrieken voor 7 jarige paarden.

Grootmoeder Valencia stamt af van Quidam de revel x Calypso III en was voormalig Grand Prix merrie van Marc van dijck , Eric Lamaze en Caitlin Ziegler. Met Marc werd Valencia in 2010 Vice Belgisch Kampioen te Lanaken waarna ze verkocht werd naar Amerika. Naast Luna van het Dennehof gaf Valencia nog 2 andere 1m60 GP paarden. Jack van het Dennehof (Kim emmen) en Glamour van het Dennehof (Daisuke Fukushima).

“Een moederstam om U tegen te zeggen”

Klik hier voor meer informatie.