The road to Paris met Technisch Directeur Topsport Evi Vereecke

Blog
07 mrt 2023
Door Horseman Kristof

Het jumping- en paradressuurteam heeft zijn Olympisch en Paralympisch ticket voor Parijs 2024 al op zak. Voor dressuur en eventing is het een cruciaal jaar. Zij kunnen zich dit seizoen kwalificeren via het EK en/of de landenprijzen.

Technisch Directeur Topsport Evi Vereecke van Paardensport Vlaanderen stippelt de weg naar Parijs uit.​

Team eventing kan zich plaatsen via de Nations Cups of het EK. "François Mathy Jr is de nieuwe jumpingcoach van de nationale ploeg. Brecht D’Hoore werd reeds enkele jaren aangesteld als dressuurcoach. De voorbije drie maanden hebben zij in het topsportcomplex in Ternat intensief getraind met Mathy en D’Hoore."

"Met Carolien Munsters verbeteren we de fysieke trainingen en wedstrijden van de paarden door ze intensief te monitoren. Munsters is fysiologe en heeft zich gespecialiseerd in het optimaliseren van de conditie van paarden, onder andere door lactaattesten, net zoals bij humane atleten."

"Die intensieve conditionele training wordt integraal ondersteund door Paardensport Vlaanderen. In het verleden werd er getraind op gevoel. Wij koppelen daar wetenschappelijk onderbouwde parameters aan vast. Zo achterhalen onze topsporters of hun gevoel overeenstemt met de objectieve data. Niets zo frustrerend voor paard en ruiter als je te veel of te weinig traint."

In de volgende nieuwsbrief toetsen we de ondersteuning van Paardensport Vlaanderen aan de praktijk en gaan we op bezoek bij Belgisch kampioen Tine Magnus die een dagboek zal bijhouden over haar road to Paris.

 

Bron: 
Kris Van Loo voor Paardensport Vlaanderen