Olivier Van Guyse en Quattro van het Hoogeinde winnen op de SBB competitie

DressuurJumping
20 mei 2022
Door Horseman Kristof

Op de terreinen van Syntra Midden-Vlaanderen in Sint-Niklaas vonden de jonge paarden en hun ruiters/amazones ideale omstandigheden om hun spring- en dressuurtalent te tonen.

springen

In de reeks zesjarigen reden vijf combinaties naar een barrageplaats, na twee foutloze omlopen. In die barrage bleven twee paarden foutloos. Quattro van het Hoogeinde (Elvis ter Putte x Parco – f: Davy En Astrid De Caluwe - Van Bossche ) sprong onder het zadel van Olivier Van Guyse (LRV Sint-Gillis-Waas) naar de eerste plaats. Koen Cerpentier (LRV Moerbeke Waas) zette zijn thuisgefokte Quilotte van d’Abelendreef (Vagabond de la Pomme x Berlin) op plaats twee. Killian Franco (LRV Bassevelde) sprong met Quarinette vt Hazelarenhoekje (Urano de Cartigny x Colman - f: Marc Huyghe) naar een derde plek. Plaats vier ging naar Yasmine Vinck (LRV Sint-Lenaarts) met Cool Lady (v. Colman) en plaats vijf gaat naar Koen Vervaet (LRV Maldegem) met Quita van de Vrombautshoeve (v. Horion de Libersart).

Bij de vijfjarigen sprongen zeventien paarden naar een dubbel foutloze omloop én barrage. 22 paarden bleven dubbel foutloos.  Bij de vierjarige paarden sprongen ook 22 paarden foutloos.

dressuur

In de reeks voor zesjarigen gaat de zege naar Kizzy Halkett met Ladislao (v. Fidertanz). In de LRV-reeks voor zesjarigen gaat de eerste plaats afgetekend naar Els Van Den Bogaert (LRV Hingene) met Lavita I.K. (v. Georges Clooney), plaats twee is voor Daphne De Roover (LRV Sint-Gillis-Waas) met Liu-Jo van het Trichelhof. Ook topamazone Kara Bosman (LRV Moerzeke) maakte de kleine verplaatsing naar Sint-Niklaas, ze won de Open-reeks bij de vijfjarigen met haar zelfgefokte Rookie Blue de Tamise (v. Glock’s Toto Jr). In de LRV-reeks was het goud voor haar clubgenote Jan Michiels met JM Sporthorses Fleuresse (v. For Romance I). Bij de vierjarigen reed Wim Robberechts (LRV Grimbergen) naar goud in de Open-reeks met Nivard (v. In Style). In de LRV-reeks was er winst voor Ronny Smet (LRV Kieldrecht Vrasene) met Sterre van het Beukelzhof (v. Quarterback).

Resultaten 

Bron: 
LRV