Nicola Philippaerts en Katanga v/h Dingeshof meteen op de afspraak

Blog
31 mei 2022
Door Horseman Kristof

Nicola Philippaerts en Katanga v/h Dingeshof waren afgelopen weekend tijdens hun eerste Europese concours meteen op de afspraak.  Afgelopen vrijdag had de combinatie met een dubbele foutloze omloop in de Nations Cup in Rome een groot aandeel in de tweede plaats van het Belgische team. Op zondag bleven Nicola Philippaerts en Katanga v/h Dingeshof opnieuw twee keer foutloos en eindigden ze in de GP van Rome op de vierde plaats.
 
Eind april keerde Nicola Philippaerts terug van zijn Amerikaanse tournée en kreeg Katanga v/h Dingeshof enkele weken rust, waarna begonnen werd aan de voorbereiding van hun eerste Europese concours van het jaar. Vrijdag stond de Nations Cup op het programma. Nicola Philippaerts en Katanga v/h Dingeshof bleven twee keer foutloos en loodsten België zo naar de tweede plaats. “Die enkele weken rust waren nodig en hebben haar goed gedaan”, begint Nicola Philippaerts zijn analyse. “Rome was een belangrijke wedstrijd omdat de bondscoach eerder al had aangegeven dat het een observatiewedstrijd was om de vorm van de paarden te kunnen inschatten. In die zin was de dubbele foutloze omloop op vrijdag een zeer goede zaak. Katanga voelde goed aan en sprong fantastisch.”
 
Op zondag maakte de combinatie zich op voor de GP. Tijdens de eerste omloop bleven Nicola Philippaerts en Katanga v/h Dingeshof samen met twaalf andere combinaties foutloos. Tijdens de tweede en beslissende ronde bleven nog eens vijf combinaties foutloos. Ook nu bleven Nicola Philippaerts en zijn twaalfjarige merrie bij de 1.60 m hoge hindernissen foutloos. “De GP van Rome is een hoog aangeschreven GP. In de eerste ronde sprong ze opnieuw uitstekend. Tijdens de barrage hebben we nog wat werk. Katanga staat dan soms té heet en wil te goed doen. Dat is een werkpunt, maar dat is ook geen probleem. Met vier foutloze omlopen in het totaal ben ik meer dan tevreden over het voorbije weekend”, besluit Nicola Philippaerts die het komend weekend samen met broer Olivier Philippaerts naar Cannes afzakt voor de volgende manche van de Longines Global Champions Tour en de Longines Global Champions League.

Bron: 
Persbericht