"Messi komt naar Waregem Koerse"

Promo
08 jul 2021
Door Horseman Kristof

Nog geen ticket voor Waregem Koerse? Aarzel niet, want de helft is al verkocht. Iedereen wil erbij zijn op 31 augustus!

Het had een simpele verkoopstruc kunnen zijn, en dat is het ook, maar dan ook weer niet. Messi komt wel degelijk naar Waregem Koerse als deelnemende volbloed in de Sheikh Mansour Festival Cup. Deze galopwedstrijd voor Arabische volbloedpaarden is één van de nieuwe initiatieven tijdens Waregem Koerse. Het Arabische volbloedpaard is in onze contreien al enige tijd aan een serieuze opmars bezig en net door het succes hier, bij ons, is deze tak van de paardensport ook weer in het Midden-Oosten aan populariteit aan het winnen. Waregem Koerse helpt mee om deze spectaculaire discipline extra op de kaart te zetten. 

Child with no hate in NYC sign

Sjeik Mansour uit de Verenigde Arabische Emiraten wil de sport verder op de kaart plaatsen en komt hierdoor ook tussen in de mooie prijzenpot. Messi is een fenomeen in de race-sport", vertelt trainer en fokker Timo Keersmaekers uit Geel. "Messi won in 2020 de befaamde Jewel Crown 2020 in Abu Dhabi, met een prijzenpot van 1,3 miljoen euro. Mijn petekind heeft de naam destijds gekozen. Voetbalgek als hij is, was Messi een vrij logische keuze. Ik kijk erg uit naar Waregem Koerse. Een betere publiciteit in België kunnen de Arabische volbloeden niet krijgen."

 

Ook Waregem Koerse moest vorig jaar lijdzaam zijn 173ste editie afgelasten. "Dat was een heel pijnlijke beslissing", verduidelijkt algemeen directeur Bram Vandewalle, "maar dat was zo voor alle sportevenementen. Dit jaar gaan we er weer vol tegenaan met nieuwe initiatieven, zoals de wedstrijd voor Arabische volbloeden, maar ook met extra aandacht voor het goede doel. Dit jaar staat 4Brain centraal. Het 4Brain Fonds van de Universiteit Gent werd opgericht door de gerenommeerde professor Paul Boon en doet onderzoek naar allerlei hersenaandoeningen. Waregem Koerse wil dit project steunen door duo-races te organiseren voor bedrijven. Hun prijzengeld gaat integraal naar een goed doel dat het bedrijf zelf heeft mogen kiezen en dat mooi aansluit bij het doel van 4Brain namelijk het behoud van gezonde hersenen en het ondersteunen van initiatieven rond hersenaandoeningen, bewegingsstoornissen of mentale stoornissen (zoals epilepsie, Multiple Sclerose, beroerte, dementie, hersentumor, Parkinson, etc)

 

Child with no hate in NYC sign
 

Zoals altijd zal iedereen waar voor zijn geld krijgen. Het spektakel blijft verzekerd. "Waregem Koerse blijft uniek in België met zoveel verschillende disciplines van de rensport op één namiddag. De ING Steeple Chase van Vlaanderen blijft één van de belangrijkste wedstrijden van de in Europa vermaarde Crystal Cup. De Gaverbeek, de Ierse berm,... de ING Steeple Chase van Vlaanderen is uiteraard hét uithangbord van Waregem Koerse maar ook alle andere wedstrijden zijn van de bovenste plank. En 'de hoeden' zullen natuurlijk ook niet ontbreken. De Willy Naessens Hat Trophy is ook al aan z'n 20ste editie toe."

 

Waregem Koerse vindt plaats op dinsdag 31 augustus 2021. 50% van de tot nu toe beschikbare tickets voor de weegplaats zijn reeds verkocht. Na groen licht vanuit de overheid zijn er nu ook tickets beschikbaar voor de overdekte zittribune. Wees er snel bij!

De ticketverkoop loopt als een trein. 2 weken na de lancering zijn al 50% van de beschikbare tickets voor de weegplaats verkocht. De initiële lancering van tickets lag op 60% van de normale capaciteit, naarmate er veranderingen komen omtrent de hangende coronaregels zullen er aanpassingen doorgevoerd worden.

Tickets voor het middenplein kosten 12 euro, voor de zone 'weegplaats' betaal je 25 euro. Door de hangende regels zullen er dit jaar wellicht geen tickets aan de kassa verkrijgbaar zijn.

Op 1 juli lanceerde de organisatie bijgevolg dus ook tickets voor de overdekte zittribune. De prijs voor een tribune ticket bedraagt 60 euro.

Klik hier voor meer informatie.