Legolas Ter Wilgen op het GP-podium in Roeser

Jumping
10 jun 2024
Door Horseman Kristof

De BWP'er Legolas Ter Wilgen heeft op de CSIO3* wedstrijd van Roeser een top drie klassering behaald tijdens de Grote Prijs.

De 1m55 hoge Grote Prijs van Roeser kwam op naam te staan van Sergio Alvarez Moya en Puma HS (v. Untouchable). In een barrage met twaalf combinaties bleven zij voor op Pello Elorduy Ibarzabal en Champenoise de Rampan (v. Voltigeur de Rampan). Stephex Stables ruiter Michael Hughes reed de BWP'er Legolas Ter Wilgen (v. VDL Emmerton) van fokker Wilfried Rooms naar een derde plaats. Als jong paard kreeg hij zijn opleiding van Emma en Simon Rooms. Via Emilie Conter kwam hij bij haar STX collega Michael Hughes onder het zadel.

De Zangersheide merrie Tirelire T&L Z (v. Toulon) eindigde op een achtste plaats met Charlotte Bettendorf. Beste Belg was Aaron Tijskens op een vijftiende plaats met Hurricane (v. Untouched). Het duo won enkele weken geleden nog de CSIO3* Grote Prijs van Martofte. Zij maakten afgelopen vrijdag deel uit van het Belgische team dat de Nations Cup won in Roeser.

Klik hier voor de uitslag.