Kadans van de Mispelaere zet zijn carrière in Canada verder

Transfer
02 jan 2022
Door Horseman Kristof

Christophe Vanderhasselt van Sportstal Vanderhasselt heeft net voor de jaarwisseling de verkoop aangekondigd van de BWP hengst Kadans van de Mispelaere.

De 12-jarige BWP hengst Kadans van de Mispelaere (v. Wandor van de Mispelaere) werd via Patrik Spits verkocht richting Canada.

Het fokproduct van Danny Mortier is goedgekeurd voor de dekdienst bij BWP en behaalde als 6-jarige een vijfde plaats op het Belgisch kampioenschap. Datzelfde jaar was hij ook finalist op het Wereldkampioenschap in Lanaken. Eind 2017 werd hij door Joris en Mia Vermeulen van Fokkerij De Mispelaere ter beschikking gesteld van Marcus Ehning in Duitsland. 

Begin 2020 keerde Kadans terug naar België en kwam hij op stal te staan in Ternat bij Christophe Vanderhasselt. Het duo verzamelde verschillende klasseringen op 1m45 niveau, waaronder winst in Lier.

Voor Vanderhasselt is de verkoop van Kadans al het derde paard op enkele maanden tijd dat hij ziet vertrekken. Recent verkocht hij ook al Angelika Hero Z en Pikap de Muze Z.