Gregory Wathelet op het Grand Prix podium in Aken

Jumping
19 sep 2021
Door Horseman Kristof

Na een jaartje afwezigheid werd vanmiddag de Rolex Grand Prix van CHIO Aken verreden! Onze landgenoten Gregory Wathelet en Jerome Guery speelden daarin een hoofdrol met hun Olympische springpaarden.

Deze Rolex Grand Prix verliep over twee omlopen. Zowel Gregory Wathelet als Jerome Guery wisten zich dankzij twee foutloze omlopen te plaatsen voor de barrage. Een totaal van zeven combinaties kwam terug voor de barrage. Van die zeven zou enkel de top drie foutloos de eindmeet halen.

Jerome Guery en de Holsteiner hengst Quel Homme de Hus kwamen als eerste Belgische combinatie aan de start. Zij kregen na een springfout vier strafpunten achter hun naam.
Gregory Wathelet, in 2017 nog winnaar van deze Rolex Grand Prix met Coree, zette een foutloze barrage neer. Met zijn hengst Nevados S ging hij door de finish in een tijd van 42:83 seconden.

's Werelds nummer één ruiter Daniel Deusser nam al snel de leiding in deze Grote Prijs met de BWP merrie Killer Queen VDM na een barrage tijd van 41:85 seconden. Olympisch kampioen Ben Maher zette met zijn toppaard Explosion W een snelle tijd van 40:67 seconden neer, maar kreeg vier strafpunten aangerekend.

Als laatste starter deed het Amerikaanse talent Brian Moggre nog een aardige poging met de hengst Balou du Reventon, maar met zijn tijd van 42:16 seconden moest hij vrede nemen met een tweede plaats.

Deusser op één, Moggre op twee en Wathelet op drie. Guery, die in 2019 nog zesde werd, eindigde dit keer op een zevende plaats.