Gilles Thomas: "J. Comghorla is een paard dat nog veel mooie dingen zal laten zien"

Blog
26 sep 2021
Door Horseman Kristof

Stal Nieuwenhof ruiter Gilles Thomas won vandaag voor de derde dag op rij een medaille tijdens de kampioenschappen in Lanaken. Zijn laatste medaille was een zilveren en dat met een paard dat hij nog niet eens twee weken onder het zadel heeft.

"Tien dagen geleden kreeg ik J. Comghorla van fokker en eigenaar Guido Herijgers ter beschikking. Normaal is het Hilke Kok die haar uitbrengt. Zij heeft J. Comghorla van jong paard naar dit niveau gebracht. Zij sprong er dit seizoen de STX cyclus mee en nam ook deel aan het Belgisch kampioenschap. Aangezien Hilke het niet gewoon is om op dit niveau te rijden kreeg ik de vraag om haar te rijden.

Als voorbereiding op dit Wereldkampioenschap hebben we deelgenomen aan de CSI in Bonheiden, daar wonnen we uiteindelijk de Youngster Tour finale. Na de twee kwalificaties hier deze week waren we de beste combinatie bij de 7-jarigen. Het is een paard dat in de toekomst nog veel mooie dingen zal laten zien.

Guido is echt gefascineerd door de paarden, zowel voor sport als fokkerij. Vanochtend was hij tijdens de 5-jarigen alles aan het noteren en nadien kwam hij mij bij met een lijstje van hengsten die hij volgend jaar zal gebruiken. Hij kiest geen hengsten die populair zijn, maar over elke keuze denkt hij heel goed na.

De bedoeling is dat J. Comghorla bij mij zal blijven op Stal Nieuwenhof. Maar je weet uiteraard nooit wat de toekomst brengt. "