Dennis Caubergs beste Belg in finale 7-jarigen

Jumping
24 feb 2021
Door Horseman Kristof

De laatste Youngster Tour finale van de dag was die voor 7-jarigen op de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera.

Na de 1m40 hoge basisomloop wisten 21 combinaties zich te plaatsen voor de barrage, waaronder drie Belgische springruiters.

De beste Belgische prestatie kwam van Dennis Caubergs. Hij legde een foutloze barrage af met de Diarado zoon Amarado. Het duo eindigde in deze finale op een negende plaats. Gilbert De Roock zijn ruiter Dominique Hendrickx sprong naar een zeventiende plaats met de BWP ruin Oh My Star van Strijtem (v. I Am Moerhoeve's Star). Jerome Guery en de Zangersheide ruin Tender Dream Hero Z (v. Thunder van de Zuuthoeve) zagen we terug op plaats twintig.

De overwinning ging naar de combinatie in vorm Kim Emmen en de AES ruin Astrid's Lad (v. Luidam Elite). Emmen werd ook nog tweede met Lady Angeles (v. Los Angeles). Denzel v't Meulenhof leverde met Jotage B de nummer drie. Deze werd gereden door Giulia Martinengo Marquet.

Beste Belgische paard in deze finale was op een zevende plaats de BWP ruin Origi Horta (v. Kasanova de la Pomme). STX ruiter Michael Hughes zat in het zadel van Wim Van Rossem zijn fokproduct.

Klik hier voor de uitslag.