Alexander Housen houdt de Belgische eer hoog op het WK bij de 7-jarigen

Jumping
22 sep 2019
Door Horseman Kristof

Het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden werd in Lanaken afgesloten met de finale voor 7-jarigen!

Acht combinaties wisten zich te plaatsen voor deze barrage. Daarbij was er één Belgische springruiter met Alexander Housen. 
Housen reed zijn Holsteiner hengst Uricas vd Kattevennen (v. Uriko) naar een vijfde plaats. Het duo zette de snelste tijd van 38:53 seconden neer, maar kreeg op de laatste hindernis een fout.

(jonge) Ieren domineren alweer het WK

Als laatste starter was het de Ierse ruiter Seamus Hughes-Kennedy die kampioen werd met zijn Iers gefokte Cuffesgrange Cavadora (v. Z Wellie 72). Hun winnende tijd bedroeg 38:58 seconden. Vorig jaar greep Cavadora naast een medaille bij de 6-jarigen. Toen was het Gerard O'Neill die met de merrie een vierde plek behaalde. 
De Ieren domineerden net als de voorbije jaren dit WK. Na WK-medailles voor een 18-jarige (Jason Foley) en 19-jarige (Michael Pender) Ierse ruiter eerder op de dag is het nu de 17-jarige Hughes-Kennedy die voor een medaile zorgt.

Tweede WK-medaille voor Studbook Zangersheide

Met een tijd van 38:70 seconden ging de zilveren medaille naar Cipollini Second Life Z (v. Carthago Z) van fokker Thierry Hendrikx. Hij werd gereden door de Braziliaan Victor Mariano Luminatti. Zo weet Studbook Zangersheide op dit WK twee medailles te verzamelen, na eerder op de dag brons voor Skylandria Z.

Marco Kutscher pakt brons met Policeman (v. Perigeux). Vorig jaar was het duo ook al finalist. De vierde plaats is voor Mathijs van Asten en de KWPN'er Hotspot (v. Hors la Loi II). Met Hotspot won van Asten vorige maand in Valkenswaard de finale van de Youngster Tour competitie.

Klik hier voor de uitslag.