Zangersheide paarden winnen de Youngster Tour rubrieken

Jumping
07 jul 2020
Door Horseman Kristof

In het Sentower Park zijn twee van de vier Youngster Tour rubrieken gewonnen door Zangersheide paarden. 

De Zangersheide ruin Appollo van de Kattevennen Z (v. Aktion Pur Z) uit de fokkerij van Leon Spronken won de reeks voor 6-jarigen met de Finse amazone Elena Hietanen. Donaat Brondeel en zijn schimmel hengst Breemeersen Cornet Star (v. Cornet Obolensky) eindigden op de zesde plaats. De Emerald zoon Olympus van de Peerdeblook volgde op de zevende plaats met Omer Karaevli. 

De reeks voor 8-jarigen werd gewonnen door de Zangersheide hengst Coquelicot vh Heuvelland Z (v. Catoki) van fokker Frans Nollet. In het zadel zat de Franse amazone Juliette Faligot. Melanie Gelin sprong naar de vierde plaats met de Zangersheide merrie Alana Hero Z (v. Aganix du Seigneur). Voor de sBs ruin Generously Paid For (v. Bamako de Muze) en Chris Pratt was er een vijfde plaats. 

Bij de 7-jarigen was er een derde plaats voor de Zangersheide merrie Sunset Shine Z (v. Spartacus TN) en Omer Karaevli. Pascale Haep en Drenaline de L'Extase (v. Copin vd Broy) eindigden op de vierde plaats. Dieter Vermeiren zagen we terug op de zevende plek met I'm Chouman vh Venushof Z (v. Indoktro-K van 't Kattenheye. Kelly Cornelis greep bij de 5-jarigen nipt naast de overwinning met Castella di Luna (v. Canturano). Mike van Olst (Kornets Touch W, v. Cornet Obolensky) en Pascale Haep (Piggle van de Bucxtale, v. Phin Phin) werden vierde en zesde.

Klik hier voor de uitslagen.