Vooruitblik naar Military Waregem

Eventing
17 sep 2019
Door Horseman Kristof

Komend weekend gaat de 40e editie van Military Waregem door. Op donderdag en vrijdag gaat het dressuuronderdeel door, op zaterdag leggen de deelnemers een springparcours af, ook op het Sport Vlaanderen domein in Waregem.

De toegang hiervan is gratis. De cross country op zondag, gaat zoals elk jaar door op het unieke kasteeldomein 'Hemsrode' te Anzegem, eigendom van de familie de Maere d’Aertrycke – de Limburg Stirum. Duizenden toeschouwers worden elk jaar geteld om van deze spectaculaire cross country in het prachtige natuurgebied van het kasteeldomein ‘Hemsrode’ van héél dichtbij te genieten.

In het kasteelpark Hemsrode staat er dit jaar op zondag opnieuw een heuse lifestyle beurs opgesteld met heel wat trade-stands. Ze zijn méér dan een bezoekje waard. De toeschouwers kunnen daarnaast genieten van een prachtige natuurwandeling langs het parcours van de cross-country. 

Het evenement is een heuse familyhappening met kinderdorp, verzorgde BBQ, De inkom van dit evenement op zondag is gratis, voor de parking wordt er 10 euro gevraagd.

De wedstrijden 2019:
We krijgen dit jaar vier spectaculaire wedstrijden, volgens de nieuwe FEI-sterbepaling, te zien:

  • CCI2*-S
  • CCIOJ2*-S (landenwedstrijd voor juniores)
  • CCI3*-S
  • CCIO4*-J (officiële landenwedstrijd aangeduid door de FEI alsook Olympische kwalificatiewedstrijd! Slechts één van de zeven ter wereld)

De deelnemers:
Wat betreft de internationale reeksen komen er naast onze eigen topruiters ook deelnemers uit verschillende landen aan de start. Startlijsten en resultaten zal u vinden via deze link:
https://www.rechenstelle.de/en/agenda/2019/waregem/.

U vindt er ondertussen al voorlopige deelnemerslijsten. Hierbij alvast enkele Belgische toppers die verwacht worden: Lara de Liedekerke-Meier, Karin Donckers, Constantin Van Rijckevorsel,…
Verder verwachten we algemeen nog ruiters uit volgende landen: Australië, China, Hongkong, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Spanje, Zimbabwe, Zweden en Zwitserland. Vanuit de hele wereld komen ze naar Waregem!

Bekende namen als Maxime Livio (FRA), Sandra Auffarth (GER), Ingrid Klimke (GER), Julia Krajewski (GER), Andreas Ostholt (GER), Frank Ostholt (GER), Tim Lips (NED), Felix Vogg (SUI), Ludwig Svennerstål (SWE),… staan allemaal aan de start. Kortom de wereldtop bestaande uit Wereld-, Olympische- en Europese kampioenen!
Voor België wordt de ‘Nations Cup’ heel belangrijk. De ploeg probeert nog een Olympische kwalificatie te behalen. Grootste concurrenten zijn de Nederlanders en de Zwitsers voor dat laatste Europese ticket. Ook enkele streekruiters zullen zich opnieuw internationaal meten. Het belooft dus weeral een geweldig spannende wedstrijd te worden waarbij er van het parcours in Anzegem geweten is dat zowel de snelheid als de hindernissen een scherprechter kunnen zijn.

Zoals u ongetwijfeld al weet gaat deze editie door ter ere van Tom Ryckewaert, de eventdirecteur en stichter die ons in juni jammerlijk ontviel. Het is trouwens Captain Mark Phillips (GBR), één van de bekendste parcoursbouwer ter wereld, die deze functie als parcoursbouwer van Tom overgenomen heeft voor deze 40ste editie.

Breng Eventing Waregem zeker een bezoekje!