Virginie Thonon en Quito de Mariposa zijn de nieuwe Belgische kampioenen bij de 6-jarigen

Jumping
15 aug 2022
Door Horseman Kristof

Virginie Thonon wint het Belgisch kampioenschap voor 6-jarigen in Gesves met de voor Zangersheide goedgekeurde BWP hengst Quito de Mariposa.

Veertien combinaties wisten zich in Gesves te plaatsen voor de barrage van het kampioenschap bij de 6-jarigen. Virginie Thonon zette daarin de beste prestatie neer met de BWP hengst Quito de Mariposa. De zoon van Comme il Faut is bij Zangersheide goedgekeurd voor de dekdienst. Hij werd gefokt door het duo Koen De Brabander en Alexander Oancea. Oancea werd gisteren ook al vice-Wereldkampioen in Herning als mede-eigenaar van Quel Homme de Hus.

Mike Van Haudt sprong naar een tweede plaats met CSI van de Withoeve Z (v. Comilfo Plus Z) van fokkerij De Withoeve LV. Op het podium kregen zij het gezelschap van Odile Gierech en de sBs merrie Kannan Dry D.B. (v. Kannan). Zij werd gefokt door Nicole Bouilliart.

Arnaud Gaublomme reed de sBs merrie Kayenne de la Virée au Vent (v. Curby du Seigneur) naar een vierde plaats. De vijfde plek ging naar Katrijn Van Hoecke en de Zangersheide merrie Red Noblesse CK Z (v. Red Star M).

Klik hier voor de uitslag.