Vernieuwde nationale dressuurkalender is bekend

Dressuur
07 jul 2020
Door Horseman Kristof

Desondanks onze verplichte rustpauze op competitief niveau, is het enthousiasme van zowel de organisatoren als de dressuurruiters zeer groot gebleken.

Wekelijks zullen onze dressuurruiters de kans krijgen om hun proef voor te leggen aan onze juryleden. De kalender wordt mooi gevuld met nationale wedstrijden, internationale wedstrijden, kwalificatiewedstrijden van de Beker van België Jonge Paarden alsook de vier kampioenschappen.

De kampioenschappen worden ook in 2020 door ambitieuze organisatoren voor hun rekening genomen. We starten midden september met de Beker van België te Loenhout. Drie weken later worden onze ponyruiters, Young Riders, Juniors, Scholieren, U25 en Seniors verwacht te Lier, waar ze hun Belgisch Kampioenschap kunnen rijden.

Ook de Beker van België Jonge Paarden kreeg dit jaar haar plaats op de kalender met niet minder dan zes selectiewedstrijden, waarbij op de eerste drie wedstrijden de FEI preliminaire dressuurproef wordt verreden, met uitzondering voor de 4-jarige dressuurpaarden. Op de laatste drie selectiewedstrijden wordt de FEI-dressuurproef Finale verreden. Voor de finale van de Beker van België Jonge Paarden te Dentergem worden de 15 beste paarden per leeftijdscategorie geselecteerd. Enkel paarden die aan minimum 50% van het aantal kwalificatiewedstrijden hebben deelgenomen, waarvan aan minimum 1 Finaleproef binnen de Beker van België, zijn startgerechtigd in de finale. Voor het klassement van de Beker van België komen de beste resultaten, op basis van punten of percentage, van 3 van de 6 georganiseerde wedstrijden in aanmerking om het gemiddelde van het eindklassement te bepalen. Dit gemiddelde, behaald op de selectiewedstrijden van de Beker van België, zal worden opgeteld bij de eindscore, behaald op de proef van de finale. Dit totaal vormt de score van het eindklassement van de Beker van België.

Bron: 
Paardensport Vlaanderen