Thibaut Huyvaert beste Belg op het WK bij de 5-jarigen

Jumping
22 sep 2019
Door Horseman Kristof

Domein Zangersheide vormt vandaag het decor voor de finales van het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden!

Om 9 uur gingen de 5-jarigen van start met hun finale. Elf combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage.

In die barrage kregen we telkens een nieuwe leider. Finaal waren het de Ieren die deze barrage domineerden met goud en zilver. Als voorlaatste starter pakte de 18-jarige Jason Foley met Rockwell RC (v. Kannan) de titel van Wereldkampioen. Foley kennen we ook als ruiter van Gilles Thomas zijn voormalige Uncas S.
Michael Pender, die eind deze maand zijn twintigste verjaardag viert, werd tweede met Chacco Bay (v. Chaccato). Pender werd vorig jaar derde bij de 5-jarigen en pakte in 2016 zowel zilver als brons bij de 5-jarigen.

Twee keer Euro Horse in de barrage

Euro Horse amazone Emma Stoker sprong naar de derde plaats met de Zangersheide merrie Skylandria Z (v. Super Trooper de Ness). Met haar BWP merrie Oprhea HQ (v. Emerald) behaalde de Britse amazone ook nog een vijfde plaats. Axel Verlooy kocht deze paarden enkele maanden geleden bij Bob Young.

Drie BWP'ers in de top zes

Naast Ophea HQ zagen we nog twee andere BWP'ers terug in de top zes. Zo behaalde de BWP hengst Opium JW van de Moerhoeve TN (v. Kannan) een vierde plaats met Willem Greve. Opium werd als 4-jarige kampioen van de Pavo hengstencompetitie met Ben De Craene. Begin dit jaar verhuisde hij naar de stallen van Team Nijhof. Greve werd vorig jaar nog vice-Wereldkampioen bij de 7-jarigen met Grandorado TN en werd in 2016 Wereldkampioen met Garant bij de 5-jarigen.
Thibaut Huyvaert werd beste Belg op de zesde plaats met de BWP merrie Orphy van de Kruishoeve (v. Elvis ter Putte). Vorige maand behaalde het duo ook al een achtste plaats op het Belgisch kampioenschap.

Klik hier voor de uitslag.