Tangelo van de Zuuthoeve levert veilingtopper HorseSales.Auction

Fokkerij
16 aug 2022
Door Horseman Kristof

Met een gemiddelde van €12.000 en een verkooppercentage van meer dan 90% kan de HorseSales.Auction terug kijken op alweer een geslaagde editie. Tijdens de derde ronde van het seizoen voerde sport de boventoon in de collectie van 37 items. Waarbij Tangerado to Remember Z (v. Tangelo vd Zuuthoeve) voor €27.000 de boeken in gaat als veilingtopper. Opvallend detail: meer dan 20 veulens gingen over de kaap van €10.000 euro heen.

Het is één van de vele veulens die naar een terugkerende koper gaat. In dit geval een Nederlandse springamazone die in de kleinzoon van Panama du Seigneur een passende partner vond voor een eerder bij de HorseSales.Auction aangeschaft hengstveulen. De opfok werd door dezelfde amazone tijdens de avond nog verder uitgebreid met de aanschaf van Contiki SES Z. Een Cornet Obolensky-zoon uit de 1m50 geklasseerde Q Royal Palm Z.

Duurst betaalde merrieveulen van de avond werd de Emerald-dochter Especiale Ciske RV. Die in grootmoeder HH Ciske van Overis het voormalig Grand Prix paard van Edwina Tops Alexander kent. Zij wordt verwelkomt door een Duitse ruitersportfamilie.

Een verwoed online biedduel werd er ook uitgevochten rond de Diamant de Semilly zoon Diamantico vd Braembeier Z. Deze rechtstreekse zoon van de 1m50 geklasseerde Anais Anais du Muze vindt voor €20.000 een thuis in Engeland bij een Franse internationale springruiter.

Ook beide Chacco Blue-zonen Chacco-Blaze R.T. Z en C-U Cara S Z konden voor bedragen van respectievelijk €18.500 en €17.500 op gepaste interesse rekenen.

De volgende editie van de HorseSales.Auction staat gepland tijdens het laatste weekend van september: 29 september – 2 oktober. En wil u als eerst op de hoogte zijn van de aanstaande collecties volg dan de socials of maak een gratis account aan op www.horsesales.auction

Bron: 
Persbericht HorseSales.Auction