Sybille de Cartier wint de klasse Z in Merksplas

Eventing
12 okt 2021
Door Horseman Kristof

Prachtig LRV-eventing-weekend! Dat is de kern van de zaak als we een samenvatting moeten maken van twee dagen eventing op de Merksplas-Kolonie-site. De organisatoren herlegden een aantal lussen, fristen de hindernissen fraai op en de zon en het prachtige herfstlandschap deed de rest.

In de klasse Zwaar ging de zege naar Sybille de Cartier (LRV Weelde Ravels) met Un de Nanou. Dankzij een foutloos springparcours en een foutloze cross-country binnen de tijd, kon ze van de zesde plaats opklimmen naar de eerste. Steven Mariën van LRV Herenthout bleef ook foutloos in wat een pittige cross-country was. Hij kreeg met Noortje van de Wendy Kurt Hoeve (v. Contadoro van de Helle) een fout in het springparcours, wat hem van de vijfde plaats na dressuur, naar de tweede in de eindstand bracht. Sien Kahn (LRV Mol Achterbos) reed naar een derde plaats met Dominant (v. Vainqueur). Gauke Symons (LRV Wuustwezel) reed naar plaats vier, voor Michiel Arnauts (LRV Assent).

In de klasse Midden ging de zege naar een Nederlandse combinatie. Hilde Geerts won met Jumping Special voor de Oost-Vlaamse eventingamazone Lisa Dhaenens (LRV Gavere) met haar Borushka (v. Lord Z). Frederic Delmotte (LRV Merelbeke) reed naar plaats drie met Jamaica vd Bisschop (v. Ogano Sitte). 

In de ringen van de klasse Licht was er goud voor Sanne Soetemans (LRV Grobbendonk) met Kulderzipken van ’t Kerstenhof (v. Thunder van de Zuuthoeve), Hanne Simons (LRV Bocholt) met G-Day vh Bareelhof (v. Takashi van Berkenbroeck) en Calle Poelmans (LRV Vorselaar) met Inch van het Straeteneinde (v. Irish Taxi XX)

Bron: 
LRV