Stephex Stables investeert in BK-finalist Perle-Fin 55

Transfer
01 sep 2021
Door Horseman Kristof

Na afloop van het Belgisch kampioenschap in Gesves heeft springruiter Pieter Van den Bergh afscheid genomen van twee paarden waarmee hij er aan de start kwam.

De 6-jarige BWP merrie Perle-Fin 55 is een dochter van Denzel van 't Meulenhof uit de merrie Jess van 't Hoogeinde (v. Toulon). Jes komt uit de bekende merrie Geena van 't Roosakker. Perle-Fin 55 werd gefokt door Dirk Matthysen. Met Pieter Van den Bergh in het zadel wist Perle-Fin 55 zich tijdens het Belgisch kampioenschap te plaatsen voor de barrage bij de 6-jarigen. Als jong paard liet Perle-Fin 55 zich ook al opmerken. Zo won ze als 2-jarige het vrijspringen bij JVH Horses in Wuustwezel. De merrie zal voortaan aan de start komen voor de stallen van Stephan Conter.

Van den Bergh ziet ook de 6-jarige sBs merrie Judine van de Kapel zijn stallen verlaten. Met de dochter van Cigaret JVH Z behaalde hij een tiende plaats in de troosting op het BK. Judine komt uit de fokkerij van Joris Van den Bergh. Zij werd verkocht aan het duo Stijn Stevens en Ann Carton.