Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero keert terug naar zijn geboorteplaats

Fokkerij
20 okt 2021
Door Horseman Kristof

Jill Smits en Tim Van Tricht hebben Sea Coast Don't Touch Tiji Hero terug naar hun stallen gehaald.

Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero keert terug naar zijn geboorteplaats, Tiji Stables, en zal daar door Jill Smits en Tim Van Tricht uitgebaat worden als dekhengst. Don’t Touch Tiji Hero is een zoon van Diamant de Semilly uit China Touch Hero (Chin Chin x Caretino) en zij is ook de moeder van Akarad Hero Z (Aganix du Seigneur), het vijfsterren GP paard van Pieter Clemens uit de stal van Jos Lansink.

Don’t Touch is de vader van de jonge hengst Dourkan Hero Z, uit Zinka de Kalvarie Z (Zandor Z x Calvaro Z) die aangeschaft werd door Zangersheide en opgeleid wordt door Christian Ahlmann. Don’t Touch heeft nog een andere veelbelovende zoon: de zesjarige Dr Touch de Tiji, uit Dune D’Hoogpoort (Calvaro Z x Heartbreaker), die voor de helft in eigendom is van Niels Bruynseels en recent met hem zijn eerste parcours sprong.

De referenties van Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero zijn gegeerd bij ’s werelds beste ruiters. Opvallend is dat zijn kleine nafok nu al van zich laat spreken. Don’t Touch werd als vijfjarige verkocht aan Sea Coast en kwam in handen van Gudrun Patteet, die voorrang gaf aan de sport. De jaren die volgden werd Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero uitsluitend sporthengst. Hij ging een veelbelovende carrière tegemoet, maar een blessure gevolgd door een mislukte ingreep, maakte daar een kruis over.

Omdat we de uitzonderlijke genen van Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero met de fokkers willen delen, werd in overleg met Sea Coast besloten dat Don’t Touch terug naar Tiji Stables komt, waar hij als dekhengst zal aangeboden worden.

Bron: 
Tiji Stables