Rudi Eerdekens: "Bijzondere dank aan iedereen om de hengstenkeuring mee mogelijk te maken"

Fokkerij
14 jan 2021
Door Horseman Kristof

‘The day after’ en dan blikken we nog graag even terug. BWP-directeur Rudi Eerdekens is bijzonder tevreden.

“Ja, ik ben tevreden over deze Tweede Fase van de BWP Hengstenkeuring die we toch wel in speciale omstandigheden hebben moeten organiseren. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor het goede verloop, ook onze medewerkers voor hun enorme inzet. Ik bedank ook iedereen, zeker niet in het minst de voorstellers en begeleiders van de hengsten, voor het begrip voor en het respecteren van de maatregelen die nodig waren om coronaveilig te organiseren. Enkel op die manier konden wij een hengstenkeuring mogelijk maken, een hengstenkeuring die toch wel één van de kernactiviteiten is binnen ons stamboek.”

Ook op de veiling kunnen we tevreden terugblikken. Topper Artist van den Driehoek (Aganix du Seigneur x Quasimodo vd Molendreef) vermeldden we al. Hij werd voor maar liefst 150.00 euro verkocht aan Axel Verlooy. Ook voor heel wat andere hengsten werden er mooie bedragen neergeteld.

Suives Moi STB verhuist voor 37.000 euro naar Megahey Harold van Westburry Stables. Deze Comme Il Faut x Inshallah de Muze werd gefokt door Sophie De Roeck. Shotgun van ’t Ruytershof blijft voor 36.000 euro in België. Shotgun werd gefokt door Stal ’t Ruytershof uit de combinatie O’Neill van ’t Eigenlo x Jenson van ’t Meulenhof. Soleil Optimus, de Ermitage Kalone x Calvados van fokker Agro Breeding vertrekt dan weer voor 34.000 euro naar Nederland.

Bron: 
Belgian Warmblood