Paardensport Vlaanderen en KBRSF willen de Europese kampioenschappen in 2027 organiseren

Varia
30 apr 2021
Door Horseman Kristof

Met gezonde ambitie en heel veel goesting, werd er de afgelopen maanden heel wat overleg gepleegd over een groots topevenement. Want zeg nu zelf, de paardensport zet Vlaanderen op de kaart, tijd dat Vlaanderen de paardensport in the picture zet!

Onder het motto ‘wie niet groots denkt, blijft klein’ willen we onze Vlaamse ambitie uitspreken om in 2027 de Europese Kampioenschappen jumping, dressuur, para-dressuur, eventing en mennen vierspan naar Vlaanderen te halen.

De principiële knoop werd doorgehakt, samen met experten in organiseren én experten in de verschillende disciplines wordt de komende maanden een haalbaarheidsstudie opgestart, waarbij we de juiste locaties, de juiste randactiviteiten en de financiële haalbaarheid in kaart willen brengen. Vanuit Paardensport Vlaanderen en de KBRSF nemen we dit de komende maanden verder op met de Vlaamse Overheid (EventFlanders) om de haalbaarheid en de meerwaarde van dit topevenement te onderzoeken.

Glenn Maes, voorzitter Paardensport Vlaanderen: “In Rotterdam behaalde het Belgische team de Europese titel. Het wordt tijd om een dergelijke titel ook op eigen grond te kunnen verdedigen. De komende maanden gaan we aan de slag om de Europese kampioenschappen voor 5 disciplines in 2027 naar Vlaanderen te halen. Ook wij willen hiermee onze lat hoog leggen. Een dergelijk evenement plannen, moet de paardensport in Vlaanderen nog een extra boost geven. En daar willen we voor gaan!”

Stephan Detry, voorzitter KBRSF: “Het belang van de hippische sector in zijn algemeen belichten is ook een belangrijk streefdoel. Buiten de geijkte paden treden, onze sport en de industrie er rond de nodige aandacht geven, de verwevenheid van paard en ruiter met de Vlaamse cultuur, het toerisme, de diergeneeskunde… Kortom, al deze aspecten in de schijnwerpers plaatsen. Euro 2027 moet een feest en een bekroning worden voor hippisch Vlaanderen, België en Europa!”

Uitstekende paarden hebben we al, topruiters- en menners zijn ook van de partij én we hebben in Vlaanderen enkele uitzonderlijke en prestigieuze locaties en organisaties.

Daarom…

Dare to dream big… 

Bron: 
Paardensport Vlaanderen