Olivier Philippaerts en Precious Dwerse Hagen winnen brons op het WK bij de 7-jarigen

Jumping
25 sep 2022
Door Horseman Kristof

Rolf-Goran Bengtsson gaf in de laatste WK-finale in Lanaken barrageles aan het publiek en won zo goud bij de 7-jarigen. Dourkhan Hero Z en Precious Dwerse Hagen zorgden voor zilver en brons.

Na goud voor Ierland bij zowel de 5- als 6-jarigen ging in de laatste WK-finale bij de 7-jarigen de titel naar de Zweedse topruiter Rolf-Goran Bengtsson en de Holsteiner ruin Caillan, een zoon van zijn voormalig toppaard Casall. Caillan zijn halfbroer Pikeur Dylon nam vijf jaar geleden nog deel aan de Wereldbeker finale in Omaha met Markus Brinkmann.

In de barrage wist enkel de top drie foutloos te blijven. Christian Ahlmann deed als laatste starter nog een aardige poging, maar hij eindigde uiteindelijk op zilver met de Zangersheide hengst Dourkhan Hero Z (v. Don't Touch Tiji Hero). Olivier Philippaerts en de BWP merrie Precious Dwerse Hagen (v. Cornet Obolensky) gaan aan de haal met brons. Met het fokproduct van de familie Ceulemans wist hij als eerste voor een foutloze barrage ronde te zorgen. Philippaerts - We Live Horses investeerde vorig jaar samen met Jos Lansink in de merrie nadat ze met Thibeau Spits brons won op het BK in Gesves. Precious en Thibeau waren vorig jaar ook al finalist op het WK bij de 6-jarigen.

Jeroen De Winter en Paulien Dwerse Hagen klasseerden zich op een vijfde plaats. Deze Paulien is een volle zus van Precious, zij komen beide uit de merrie Classic Touch DH waarmee Thibeau Spits afgelopen zomer Europees Young Riders kampioen werd. 

Gregory Wathelet reed Flagship de Hus (v. Cornet Obolensky) naar een negende plaats. Flaghsip is een kleindochter van Wathelet zijn voormalige GP-merrie Banda de Hus. Jos Verlooy (Parise van den Dael, v. I Am Moerhoeve's Star) en Gilles Thomas (Kivolette van Beek, v. Cidane) klasseerden zich op plaatsen elf en twaalf.

Klik hier voor de uitslag.