Nieuwe GP-overwinning voor Danny Van Es

Jumping
22 jun 2021
Door Horseman Kristof

Bij Sportstal Vanderhasselt in Ternat stond het voorbije weekend een drie dagen durende HGVBB wedstrijd op het programma. Regerend HGVBB kampioen Danny Van Es won er voor de tweede week op rij een Grote Prijs.

Zeventien combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage van de Grote Prijs op zondagnamiddag. Daarin trok Van Es aan het langste eind met de Contact vd Heffinck zoon Hamilton. Guy Watrin reed Bacardi 188 naar een tweede plaats. De derde plek was voor Jonas Meersman met Glinster van de Bloemenhoeve. Patrick Nisbett (Night Star VD) en Yana Jansegers (Nicadilly EDC) vervolledigden de top vijf.

Dominique Polet zegevierde op vrijdag in een 1m20 reeks met Famus du Culot Z. Van Es werd tweede met Noor C terwijl de derde plaats naar Alexis Robyns ging met National N Z. Op zaterdag won Jelle Limbourg deze reeks met Luna van Paemel. Plaatsen twee en drie waren voor Van Es (Melora van het Kritrahof) en Ellen De Swert (Gypsy Chip). Sven Vander Meersche won de 1m15 reeks met Luz de la Luna.

Klik hier voor de uitslagen.