Nathan Budd en Emerald zoon Ely des Rosiers Z winnen BK-goud bij de 5-jarigen

Jumping
15 aug 2022
Door Horseman Kristof

Nathan Budd heeft op het Belgisch kampioenschap voor jonge springpaarden in Gesves de titel gewonnen bij de 5-jarigen. Hij rekende hiervoor op de Emerald zoon Ely des Rosiers Z.

Zeven combinaties wisten zich in Gesves te plaatsen voor de barrage van het Belgisch kampioenschap bij de 5-jarigen. De top zes maakte geen enkele springfout en de beste daarvan was Nathan Budd. Met de voor Zangersheide goedgekeurde Ely des Rosiers Z sprong Budd naar de titel van kampioen. De zoon van Emerald werd gefokt door Herik Duran. 

Het zilver gaat naar Jens Nys en de Zangersheide hengst Clan de Nyze Z (v. Comme il Faut) uit de fokkerij van vader Danny Nijs. Moeder Daiquiri de Nyze Z is op 1m50 niveau actief. Marnick Spits pakte brons met de BWP merrie Roxette v't Recht Eind. Het fokproduct van Daniel D'haese en Karine Van Damme is een dochter van Aganix du Seigneur.

Sarah Toussaint reed D'Umbra de la Hart Z (v. Dominator 2000 Z) van fokker Kevin Maus naar een vierde plaats. voor Joris Vergauwen en de BWP ruin Ramos VDB (v. Zirocco Blue) was er een vijfde plaats. Ramos werd gefokt door VDB Company - Eric Vandenbroeck.

Klik hier voor de uitslag.