Louise Lenaerts op het podium in de 'Prijs Euro Horse'

Jumping
13 jan 2022
Door Horseman Kristof

Pius Schwizer zet ook tijdens de tweede week van de internationale competitie in het Sentower Park zijn zegereeks verder. Na drie overwinningen vorige week won hij nu de openingsrubriek van de CSI2* competitie. De beste Belgische prestatie kwam op naam te staan van Louise Lenaerts.

Door het grote aantal starters werden er voor deze 1m40 rubriek twee afzonderlijke klassementen gemaakt. In de ene reeks was Pius Schwizer de beste met Balou Rubin R (v. Balou du Rouet). Maikel van der Vleuten nam plaatsen twee en drie voor zijn rekening met Idi Utopia (v. Quasimodo Z) en Snoes (v. Clarimo). Wilm Vermeir zorgde voor de beste Belgische prestatie door vijfde te eindigen met Enola Gay of Two Notes Z (v. Emerald).

Michael Jung zegevierde in de andere reeks met Chasandra (v. Sandro Boy). Patrick Stuchlmeyer reed Diaron Old (v. Diarado) naar een tweede plaats. Louise Lenaerts en Maybel van het Molenhof (v. Figaro C) klasseerden zich op een derde plaats. Axel Vandoorne werd nog zesde met Mardinie (v. Spartacus).

Klik hier voor de uitslagen.