Lore Van Miert is de nieuwe Nationale LRV-Indoor-Dressuur-kampioene

Dressuur
24 apr 2019
Door Horseman Kristof

Met één puntje verschil werd de strijd om de Nationale LRV Indoor-Dressuur-titel voor pony’s beslecht in het voordeel van Lore Van Miert van LRV oud-Turnhout met Itch S (v. Emmickhovens Diego).

Het is voor Lore haar eerste seizoen in de hoogste dressuurklasse bij de pony’s. Dat ze dat meteen kan inzetten met een Nationale titel maakt deze prestatie nog straffer. Plaats twee ging na een nek-aan-nek-race naar haar provincie-genote Amber Wuyts van LRV Lichtaart met Banjo de Marroniers (v. Fijal Fortissimo).  Floor Janssen reed Keano (v. Orlando) naar plaats drie in de eindstand. Lotte Allard (LRV Geetbets) en haar Seven reden naar plaats vier. Plaats vijf was voor Britt Corten (LRV Herent) met Funny Spot.

In de reeks C-Licht 2 ging het nationale erelint naar Emilie Herweyers (LRV Sinaai) met Florenzo (v. Nieuwmoeds Patrick). Luca De Vos van LRV Oeselgem en Harlekijn (v. Alex) reden naar zilver. Het brons was voor Britt Vandendriesche (LRV Geetbets) met Café au Lait (v. Cappucino).

In de reeks B-Licht 1 was LRV Limburg aan het feest. Janne Mercken van LRV Hoeselt reed naar de eerste plaats met Cillarshoek’s Apart (v. De Vriesjes Mitch). Anna Van Den Eynde (LRV Herselt) reed met Dewi naar zilver en Pauline Vlekken (LRV Hoeselt) met de bekende Rakker-L-afstammelinge Lila van den Hoek pakten brons mee naar huis.

Bij de allerkleinste pony’s (SB1) ging de zege naar Giula Virtale (LRV Torhout) met Speedy. Charlotte Fouquat (LRV Bornem) reed met Donder naar de tweede plaats en Eline Truyen (LRV Oud-Turnhout) klasseerde zich met Vlekje op de derde plaats.

In de reeks AB2 mocht ook Alexine Herweyers (LRV Sinaai) een medaille mee naar huis nemen. Ze won deze reeks met Mona. Marie-Laure Bleyen (LRV Bocholt) pakte met Cuypershof Snuitje, het zilver. Het brons was voor de West-Vlaamse ponyruiter Thibault Demeulemeester met Withof Femke (v. Biesdeel’s Gerald).

De klasse D-Licht 1 ging naar Emilie Herweyers die haar tweede gouden medaille van de dag pakte. In deze reeks had ze Goldmarie (v. Danny Gold) onder het zadel.  Julie Opsomer (LRV Oeselgem) en Annabell (v. A New Star) reden naar de tweede plaats. Britt Corten (LRV Herent) en Ischa (v. Leuns Veld’s Lord) reden naar plaats drie.

In de klasse C-Licht 1 stond Jonas Van Dijck (LRV Broechem) meer dan zijn mannetje. Hij won met Cassius D.J. (v. Calimero). Zara Brutsaert (LRV Tienen) pakte zilver met Libertad van ’t Hageland (v. Ten Ankers Bileander). Mila Braeckman (LRV Merelbeke) en Grasiya sloten de dag af met brons.

Bron: 
LRV