Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse

Fokkerij
30 nov 2021
Door Horseman Kristof

Na meerdere succesvolle jaren van de hengstencompetitie en het afscheid van Dirk Zagers, zal begin 2022 de Belgische hengstencompetitie weer plaatsvinden. Onder nieuwe impuls werd gekozen voor de formule met drie afzonderlijke manches en een finale met extra bonusprijzen. De vroeger gekende hengstencompetitie is nu Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse geworden.

Belgische dekhengsten met allerbeste bloedlijnen live op Clip my horse Tv
De Belgische en internationale fokkers kunnen de hoge kwaliteit van de Belgische hengsten volgen op Clip my horse TV. De voorgaande jaren waren een enorm succes, er waren veel deelnemers aanwezig en veel interactie met het publiek. Onze verwachting is dat we dit de volgende jaren zullen overtreffen. De Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse zal wegens de coronamaatregelen op dat moment hoe dan ook doorgaan met of zonder publiek.

De drie manches en de finale

De eerste manche zal doorgaan op 15 januari tijdens de tweede fase van de BWP-hengstenkeuring in het Azelhof te Lier. Voor de tweede manche mogen we op 12 februari afreizen naar het Limburgse Sentower Park. 14 dagen later hebben we de derde en laatste manche voor de finale op 26 februari in het Azelhof te Lier. De grote finale zal voor de gekwalificeerde hengsten zijn die minstens twee van de drie manches hebben deelgenomen. De finale zal plaatsvinden op 19 maart tijdens de derde fase van de BWP-hengstenkeuring in Sentower Park.

Sponsors

In naam van de Belgian Stallion Competition is voor ons het allerbelangrijkste, onze sponsors. Zonder hun bijdrage zou het organiseren van deze evenementen onmogelijk zijn. Dank aan: Voeders Lannoo, Van Mossel, Euro Horse, Krismar Horse Trucks, Greenfield en Tal Milstein Stallions.
Onze hengsten, onze sponsors, de ruiters, de grooms, het publiek en medewerkers zijn voor ons het allerbelangrijkste. Hun wil is prioriteit.