King Edward van LRV Wambeek richting Olympisch goud in Tokio

Blog
10 aug 2021
Door Horseman Kristof

Gouden BWP'er King Edward kreeg opleiding in LRV en SBB-Competitie voor Jonge Paarden.

King Edward (Edward 28 x Feo – fokker: Wim Impens) die met Henrik von Eckermannn een gouden teammedaille veroverde in Tokio wordt geboren in de stallen van Wim Impens in het Oost-Vlaamse Ressegem, een deelgemeente van Herzele op de kruising tussen de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen. Vader Edward 28 is een zoon van Embassy I. Moeder Koningin de Lauzelle dankt haar bestaan aan het gearrangeerde huwelijk tussen Feo en Gloria, een dochter van de Hannoveraanse hengst Garibaldi II. 

Na achttien maanden verlaat King Edward de malse weides van de familie Impens en komt bij Stefaan De Vos terecht. Naamgenote Ines - geen familie overigens en op dat moment amazone bij LRV Wambeek - koopt King Edward niet veel later. Hij is vanaf het eerste moment haar prins en wordt al snel haar koning want zo’n goed en meewerkend paard heeft Ines nog niet op stal en onder haar zadel gehad. Ines en haar prins springen vanuit LRV naar het BK voor zevenjarigen in Lummen. King is haar ‘Once in a lifetime-horse’. Enkele fragmenten uit het interview in de de volgende Equitime:

Ines De Vos:

"Toen ik de eerste keer op King Edward stapte, vielen meteen zijn buitengewoon vermogen, zijn souplesse en vooral zijn uitzonderlijk groot hart op. Hij was uitzonderlijk! King heeft mij eigenlijk nooit teleurgesteld. Een eerlijk paard, altijd gemotiveerd, op elke sprong. Ik heb samen met hem de SBB Competitie voor vijfjarigen doorlopen bij LRV en de cyclus voor zesjarigen. We zijn tot op het BK voor zevenjarigen geraakt in Lummen. Wat hij in Tokio heeft laten zien, maakt me ongelooflijk trots."

Fokker Wim Impens die op weg was naar een LRV-ponytornooi toen King Edward goud won: 

"Het maakt me fier dat King LRV heeft gelopen. Maar het is ook voor een stuk geluk en toeval want niemand kon voorspellen dat King Edward zo’n carrière zou maken toen we hem als tweejarige verkochten en we anderhalf uur in de weide hebben gelopen om hem te vangen. Het is ook dankzij LRV dat we op dit moment zo’n goede paarden en ruiters hebben. Basissport waar toch een vorm van selectie gebeurt. Generaties kennis. Vaders, zonen en kleinzonen, vrienden samen op tornooi. Kennis en ervaring die wordt doorgegeven … 

Reportage Karrewiet - Op bezoek bij fokker Wim Impens 

Bron: 
LRV