Jos Verlooy wint de vier sterren Grote Prijs van Salzburg

Jumping
24 jan 2021
Door Horseman Kristof

De topruiters hebben de voorbije tijd maar weinig doelen gehad, maar telkens waar Jos Verlooy aan de start kwam met Varoune, was het prijs!

In september vorig jaar werd het duo voor het tweede jaar op rij kampioen van België. Eind vorig jaar trokken ze voor twee weken naar de Wereldbeker wedstrijd in Riyadh. Daar sprongen ze twee weken na elkaar naar een derde plaats in de Wereldbeker.

Volgende halte was deze week de vier sterren concours in het Oostenrijkse Salzburg. De Grote Prijs stond er vanmiddag gebouwd op een hoogte van 1m60. Elf combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage en daarbij zagen we ook de regerende Belgische kampioenen combinatie.

Met de 13-jarige zoon van Verdi zette Verlooy de winnende tijd van 43:22 seconden neer en zo pakte het duo de overwinning en de bijhorende cheque van 33.000 euro.

Christian Ahlmann en de Oldenburgse hengst Solid Gold Z (v. Stakkato Gold) werden tweede in 43:59 seconden. De derde plaats was voor Arnaud Doem en de sBs'er Edgard de Pretonaine (v. Contact van de Heffinck).

De snelste tijd in de barrage werd neergezet door Karel Cox en Evert (v. Amadeus). Ondanks hun tijd van 42:00 seconden kregen zij vier strafpunten achter hun naam en eindigden zij zo op een vierde plaats. Cox kan alvast met een goed gevoel het nieuwe jaar aanvatten, want Evert lijkt weer in topvorm te komen.

Klik hier voor de uitslag.