Jos Verlooy: "We zijn goed begonnen in Mexico"

Blog
07 apr 2017
Door Horseman Kristof

Tijdens de Global Champions Tour manche van Mexico is Euro Horse ruiter Jos Verlooy onze gastblogger van dienst. In zijn tweede BLOG blikt hij terug op zijn eerste wedstrijddag.

"De eerste nacht heb ik hier meteen goed geslapen. 's ochtends ben ik een beetje gaan lopen en daarna gaan ontbijten. Na mijn ontbijt ben ik richting de wedstrijd gewandeld om Napa Valley te gaan losrijden, hij voelde fris aan. Daarna ben ik de twee ster wedstrijd gaan bekijken.
Eens die was afgelopen heb ik mij klaar gemaakt om zelf in actie te schieten. 
Eerst was het de beurt aan Napa, er stond meteen een stevige proef gebouwd. Hij sprong goed en dat gaf mij een goed gevoel. Ik had vooraf bewust gekozen om niet te gek te doen en mijn eigen ronde te rijden. Met een zesde plaats begon ik goed aan mijn deelname hier.

De volgende proef was voor Caracas, die stond meteen goed aan de maat! Caracas voelde goed en fris aan. Mijn eerste ronde verliep heel goed, maar ik had een pechfout op de laatste hindernis waardoor we ons niet konden plaatsen voor de barrage. Hij gaf mij wel het gevoel dat hij klaar is voor dit nieuwe seizoen. 

Na afloop van de wedstrijd heb ik samen met Harrie onze omlopen nog eens bekeken en besproken."