Jos Verlooy: "Varoune is echt een paard voor kampioenschappen"

Jumping
21 sep 2019
Door Horseman Kristof

Jos Verlooy won vanmiddag in Lanaken goud op het Belgisch kampioenschap. Na zilver in 2017 met Igor was het zijn tweede BK-medaille op drie jaar tijd!

"Ik had het Niels vooraf echt gegund, zeker omdat hij ons op het EK zo goed had bijgestaan, maar jammer genoeg kreeg hij in de eerste finale ronde pech." aldus Verlooy

Over zijn kampioenen paard Varoune: "Dit kampioenschap winnen is super mooi. Met Varoune vorm ik nog maar een drietal maanden een combinatie. We zitten nog altijd in een opbouwende fase. Toen we twee weken geleden tweede werden in de Horseman Masters Grand Prix van Lier zei ik aan mama dat ik met dit paard wel eens Belgisch kampioen zou kunnen worden."

Jos over zijn nieuwe status: "Ik ben nog altijd heel jong en heb nog een lange carrière te gaan. Momenteel ben ik echt blij met de paarden waarover ik beschik. Soms is het al moeilijk om één medaille te behalen, ik heb er nu drie op één maand kunnen winnen, waaronder twee gouden. Deze nieuwe status geeft geen extra druk, maar brengt net extra vertrouwen met zich mee. Nu kijk ik vooral uit naar Tokio, dat in eerste instantie met Igor, maar Varoune liet deze week ook zien dat hij een echt kampioenschapspaard is."