Jos Verlooy: "Deceuninck-Quick-Step gaat ploegentijdrit winnen"

Varia
07 jul 2019
Door Horseman Kristof

Terwijl Harrie Smolders in het Canadese Calgary de dochter van Bill Gates, Jennifer, verder naar de wereldtop coacht en dus amper tijd had om de eerste ontwikkelingen in de Tour te volgen, legde Jos Verlooy een prima parcours af in de Global Champions Tour van Parijs. Voor de Monaco Aces reed hij met Caracas een nulronde in de Global Champions League en een paar uur later eindigde hij met dezelfde hengst op de 11de plaats in de…11de kwalificatieproef van de Global Champions Tour. Op die manier schoof hij in het Algemeen klassement op van plaats 13 naar 8.

Het belette hem niet om tussendoor zijn commentaren over de eerste rit van de Tour door te spelen: “Greg Van Avermaet reed zich bijzonder slim in de bolletjestrui en ik zou hem adviseren om die trui zo lang mogelijk te verdedigen. Op die manier haalt hij immers dagelijks de ruime mediabelangstelling. Het moet in ieder geval zalig zijn om in eigen land met een trui om de schouders te rijden. Het kost de Belgische supporters immers niet de minste moeite om in de flits van voorbij stormende coureurs Greg Van Avermaet te ontdekken en zo hun applaus en aanmoedigingen op het meest gepaste moment richting Greg te sturen”.

“Voor mij is Deceuninck-Quick-Step favoriet om de ploegentijdrit te winnen”, blikt Jos Verlooy in zijn glazen bol. “Patrick Lefevere hoef je immers niets te leren om op het gepaste moment publiciteit te vergaren voor zijn sponsors. De ploeg die sneller kan rijden dan de Deceuninck-Quick-Step wint de ploegentijdrit maar ik denk dat geen enkele ploeg daar toe in staat is”.

“Ik had in de eerste rit Wout van Aert hoger in de uitslag verwacht maar wellicht was de aankomst te stijl omhoog voor hem. Hij heeft zich in ieder geval niets te verwijten. Hij sprintte voor wat hij waard was en als zelfs Sagan, met al zijn ervaring, stil valt op zo een soort aankomst, is het niet onlogisch dat een debutant daar slachtoffer van wordt”

Bron: 
Euro Horse Communications