Jilbert van 't Ruytershof zet zijn carrière in Frankrijk verder

Transfer
30 nov 2021
Door Horseman Kristof

Stoeterij Van De Helle heeft de verkoop aangekondigd van de BWP Elite hengst Jilbert van 't Ruytershof.

De 12-jarige BWP hengst is een zoon van Numero Uno uit de merrie Gianthina van 't Ruytershof (v. Cartani 4). Jilbert zijn grootmoeder is de bekende Diamanthina van 't Ruytershof, dewelke de volle zus is van Emerald en een halfzus is van Nixon van 't Meulenhof. Jilbert is ook een halfbroer van de BWP Siegerhengst Pegase van 't Ruytershof.

Zijn eerste internationale wedstrijden sprong Jilbert met de Zweedse amazone Erica Swartz. Als 7-jarige kreeg hij met Constant Van Paesschen een nieuwe ruiter in het zadel. Zij maakten vooral tijdens hun deelname aan de Global Champions Tour indruk, met o.a. een vijfde plaats in de Grand Prix van Rome en een zevende plaats in de Grote Prijs van Berlijn.

Vorige zomer nam Alexander Housen de teugels over en dat leverde o.a. winst op in de U25 Grand Prix (1m50) van Valkenswaard. 

Jilbert zal nu in Frankrijk zijn carrière verder zetten. Hij werd aangekocht door Groupe France Elevage. De jonge Franse amazone Ramatou Ouedraogo zal hem voortaan aan de start brengen. Zij is ook de amazone van o.a. de Zangersheide hengst Consul DL Vie Z.