Jerome Guery: "La Baule is een concours dat me nauw aan het hart ligt"

Blog
17 mei 2020
Door Horseman Kristof

Geen Grand Prix van de CSIO in La Baule vanmiddag. Door de annulatie van de editie dit jaar blijft de Duitse amazone Simone Blum met DSP Alice nog ee n jaartje langer op de lijst staan van laatste GP-winnares in La Baule.

De voorbije dagen had Horseman een terugblik op CSIO La Baule met Lucien Somers, Philippe Le Jeune en Jos Lansink over de vele successen die ze in La Baule behaalden. De laatste in het rijtje is Jerome Guery. Hij is de voorlopige laatste Grand Prix winnaar in La Baule (2016).

Jérôme Guery wint met zijn BWP’er Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito de Reve) voor Penelope Leprevost en haar Belgische merrie Flora de Mariposa (v. For Pleasure). Meredith Michaels-Beerbaum en Fibonacci 17 maken het podium compleet. Gudrun Patteet levert overigens ook een visitekaartje af in de GP. Ze rijdt Sea Coast Pebbles Z naar de zesde plaats.

Jérôme: La Baule is een concours dat me nauw aan het hart ligt. Prachtige piste. Geweldige atmosfeer. Penelope was al heel snel. Ik heb alle risico’s genomen en Grand Cru pakte toen super aan. Grand Cru heeft achteraf bewezen dat hij een echt toppaard is. Hij won de GP van La Baule en Miami. Sprong de finale van de Olympische Spelen in Rio en werd elfde op het Europees Kampioenschap.

Bron: 
Tekst Kris Van Steen naar een idee van Dirk Caremans