Glenn Geerts: "Snelheid alleen volstaat de dag van vandaag niet meer"

Overige sport
11 feb 2020
Door Horseman Kristof

“Ik werd zevende en laatste in de Wereldbekerfinale vierspan mennen in Bordeaux, maar laat het ons positief bekijken: ik ben de zevende beste van de wereld.”

Met deze kwinkslag liet Glenn Geerts zondagavond weten dat hij niet uit zijn lood te slaan is. Integendeel, de Oostmallenaar wil er nog harder tegenaan gaan en heeft alweer uit zijn fouten geleerd. De fout die hij deze winter wel eens meer heeft gemaakt, is een verkeerde inschatting.

“Los van het feit dat het niveau elk jaar weer hoger wordt, zijn de parcours ook veel technischer geworden. Mijn snelheid is altijd goed geweest, maar dat volstaat de dag van vandaag niet meer. In Stockholm en Genève zat alles mee, maar in de andere Wereldbeker kwalificatiemanches werd ik geconfronteerd met mijn limieten. Daarom ga ik extra schaven aan mijn techniek voor het komende indoorseizoen. Maar nu is het focussen op het komende outdoorseizoen. Ik heb twee doelstellingen: weer in de top 10 eindigen van de FEI wereldranglijst en…Kronenberg! Die wedstrijd staat twee keer met stip genoteerd.

Eerst in april om daar de nodige punten te pakken én als generale repetitie voor het wereldkampioenschap dat ook in Kronenberg plaatsvindt van 2 tot 6 september. Wel jammer dat Edouard Simonet er niet bij zal zijn. Edouard last dit jaar een sabbatjaar op het hoogste niveau in omdat hij opnieuw moet beginnen met een nieuw span. In een landenwedstrijd tellen de beste twee resultaten en met Dries Degrieck zit dat dus goed, maar met drie is er een schrapresultaat en dan mag er al eens iets mis gaan. Nu dus niet. Dries en ik zullen top moeten zijn en alles zal een beetje moeten meezitten, maar dat wil absoluut niet zeggen dat ik mij al aan het indekken ben hé. We gaan minstens voor een podiumplaats.” 

Bron: 
KBRSF