Gilles Thomas moet Zweedse amazone voor zich dulden in de Masters van Gent

Jumping
21 feb 2020
Door Horseman Kristof

In Gent werd de internationale competitie vanavond afgesloten met de Masters! Tien ruiters kwamen aan de start tijdens deze Masters proef.

Gilles Thomas en de Zweedse amazone Erika Lickhammer - Van Helmond moesten in de laatste ronde beslissen wie er met de overwinning aan de haal zou gaan. De ruiter van Stal Nieuwenhof mocht als eerste starten met de Diarado dochter Futricia van Beek. Met een tijd van 33:93 seconden bleef hij daarin foutloos.

Als tweede en laatste starter deed Lichammer - Van Helmond het net nog iets sneller. Zij loodste All I Got Is U (v. Algot) naar de overwinning in 33:64 seconden. Dries Dekkers (Hippos van de Rostal), Niels Bruynseels (Luca van 't Eigenlo) en Siebe Kramer (Gold Digger) deelden de derde plaats.

Rachel Steffen beste Belg in rankingproef

De 1m45 hoge rankingproef werd gewonnen door de Fransman Simon Delestre en Qopilot Batilly Z. Met de zoon van Qlassic Bois Margot bleef hij voor op Lickhammer - Van Helmond die tweede werd met Edette (v. Namelus R). Beste Belg was Rachel Steffen op de derde plaats met Calorie vh Marienshof Z (v. Clinton). Christophe Vanderhasselt (Cana vd Blom) en Jens Vandenberk (Faldiano) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de uitslagen.