Ermitage Kalone en Rocco vd Bisschop leveren de kampioenen bij de springveulens

Fokkerij
07 sep 2021
Door Horseman Kristof

Sportstal Vanderhasselt in Ternat vormde afgelopen zaterdag voor het derde jaar op rij het decor voor het nationaal veulenkampioenschap van BWP. De reeksen voor springveulens werden er gewonnen door nakomelingen van Ermitage Kalone en Rocco vd Bisschop!

Hengstenhouderij Van Dijck zag zijn oogappel Ermitage Kalone de winnaar leveren bij de vrouwelijke springveulens. Het was Joris zijn eigen fokproduct Valkyrie JM die de overwinning behaalde. Ermitage Kalone werd eerder dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de BWP Young Stallion Award.
De hengsten van Joris De Brabander leverden de nummer twee en drie met Lector vd Bisschop en Bamako de Muze. Het zilver was voor Valentina V van fokker Jo Verstappen en het brons ging naar Vica Wicke van Pieter Wicke.

Bij de mannelijke springveulens ging de overwinning naar Volle Maan vd Guldennagel, een zoon van Rocco vd Bisschop. Van de Guldennagel is de fokkerij van Stijn Thijs. Emitage Kalone leverde in deze reeks de vice-kampioen met Vitalis JS van het Hagenbroek van fokkers Sutherland-Mees. Freddy De Vos zijn Vainqueur van den Bosdam (v. Quatre Mai L) behaalde een derde plaats.

Klik hier voor de uitslagen.