Emerald levert meeste finalisten op het BK in Gesves

Fokkerij
15 aug 2022
Door Horseman Kristof

In Gesves gaat straks de finale van het Belgisch kampioenschap voor jonge paarden van start. Verdeeld over de drie reeksen levert BWP Ambassadeur Emerald de meeste nakomelingen. Tim Van Den Broeck is dan weer de ruiter met de meeste paarden aan de start van de finale.

Axel Verlooy van Euro Horse zal het graag zien, maar liefst acht nakomelingen van zijn hengst Emerald zien we vandaag terug in de finales. Daarnaast staat Emerald zijn volle zus L'Innocence van 't Meulenhof rechtstreeks in voor drie nakomelingen in de finale.

Joris De Brabander zal ook een fiere hengstenhouder zijn, want van Bamako de Muze komen er zeven nakomelingen aan de start. Van Tangelo van de Zuuthoeve en Aganix du Seigneur maken er nog zes nakomelingen kans op een medaille. Dominator 2000 Z en Kannan hebben nog vijf troeven in de finale. Cicero Z van Paemel, Comme il Faut en Cigaret JVH staan in voor vier finalisten.

Bij de ruiters maakt Tim Van Den Broeck zich op voor een drukke dag. Hij begon zijn kampioenschap met negen paarden en wist er daarvan zeven te kwalificeren voor de finale. Kris Christiaens gaat naar de finale met vijf paarden, dat zijn er evenveel als Katrijn Van Hoecke.

Klik hier voor de timing en startlijsten.

Bron: 
Pol Huys