EK dressuur jeugd gaat dan toch door

Dressuur
11 jun 2020
Door Horseman Kristof

In tegenstelling tot eerdere berichten gaat het EK Dressuur voor de jeugd toch door. Het EK zal plaatsvinden van 11 tot en met 30 augustus in de regio van Boedapest (Hongarije).

De FEI heeft bekend gemaakt dat door de huidige ontwikkelingen het EK toch door kan gaan. Het wordt ook direct een hele bijzondere editie. In de oorspronkelijke kalender zouden alleen de U25 ruiters en Children de strijd aan gaan in Hongarije. Door het afgelasten van het EK voor Junioren en Young Riders in Engeland en het EK pony’s in Polen worden deze categorieën nu ook toegevoegd aan het programma in Hongarije. 

Uiteraard zullen tijdens het EK  tal van passende maatregelen getroffen worden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Omdat het EK dan al op zo een korte termijn is en er nauwelijks nog wedstrijden plaatsvinden voor die tijd, zijn de minimale kwalificatie eisen (MER) die de FEI normaal stelt dit jaar niet van toepassing.

Het EK Dressuur zal met de uitbreiding van alle categorieën over een periode van ruim twee weken worden verreden. De planning ziet er als volgt uit:
EK Children en Junioren van zondag 9 tot en met vrijdag 14 augustus
EK Young Riders en U25 van 17 tot en met 22 augustus
EK Ponies van dinsdag 25 tot en met zondag 30 augustus.

Bron: 
KNHS