Dominator 2000 Z en Chacco Blue leveren winnaars op het Z-festival

Fokkerij
25 jul 2021
Door Horseman Kristof

Na een succesvolle eerste dag op donderdag was het vrijdag op Stoeterij Zangersheide de beurt aan de tweede groep merrie- en hengstenveulens. Het ging om de veulens die geboren zijn tussen 20 april en 16 mei 2021. Een belangrijke vaststelling na het zien van de ruim 100 veulens was dat onze Zangersheide hengsten duidelijk hun stempel wisten de drukken.

Zo werd de reeks van de merrieveulens gewonnen door het veulen Daydream 2000 Z, die gefokt werd door Tony Foriers van Stud 2000. Daydream 2000 Z is een dochter van onze zwarte parel Dominator 2000 Z en dit in combinatie met de merrie Lady D Van ’t Roosakker (Echo Van ’t Spieveld). Die springt momenteel zelf op 1.40m niveau met Caroline Poels-Devos en is tevens een halfzus van onze hengst Kassander Van ’t Roosakker Z.

De 2e plaats ging naar het veulen Classic Cupcake Z, die gefokt werd door Anne Vanroy. Classic Cupcake Z is een dochter van de veel te vroeg overleden hengst Classic Orange Z en dit in combinatie met de hengst Eldorado van de Zeshoek.  

De 3de plaats bij deze tweede reeks van merrieveulens ging dan weer naar het veulen Kava Z, een dochter van Kassander Van ’t Roosakker Z en Vleut die gefokt werd door J.G.N.E. Van Dooren.

Bij de tweede reeks van de hengstenveulens was het Clay de Nyze Z die de winnaar werd. Clay de Nyze Z is een zoon van Chacco Blue in combinatie met Heartbreaker en werd gefokt door de familie Nijs van Stud de Nyze. Moeder Urmina sprong zelf op 1.45m niveau met Jens Nijs en kan met nakomelingen als Calvino de Nyze Z (Calvaro Z), Maxx de Nyze Z (Mr. Blue) en Calvino II de Nyze Z (Calvaro Z) al wat adelbrieven voorleggen.

Het veulen Adonis TS Z was goed voor het zilver in deze reeks. Adonis TS Z is een zoon van Aganix du Seigneur Z en Berlin en werd gefokt door Thimo Stegen.

De 3de plaats tenslotte was weggelegd voor het veulen Chester du Raiwet Z, die gefokt werd door Iris Degros. Chester du Raiwet Z is een zoon van Cicero Z in combinatie met Cashman. Moeder Delana Van Ter Moude is dan weer een halfzus van de goedgekeurde hengst Ultimo Van Ter Moude.

Bron: 
Zangersheide