Column van Kris Van Steen: "Schoon"

Blog
01 okt 2021
Door Horseman Kristof

Ik had mijn intro afgelopen zaterdag in de late namiddag al zo goed als klaar. Toen daar in het prachtige Lanaken de twintigjarige (!) Spits bijna foutloos afwerkte. De ontlading in de tribunes bij zijn fel zwaaiende en gesticulerende supporter(schare) ware groot geweest. Het feest nadien nog groter. Remember LRV Izegem 2014.

Izegem is Lanaken niet, maar op de West-Vlaamse vlakte toonde de jongste der Spitsbroeders toen ook al grote klasse.

Classic Touch raakte de voorlaatste paal. Licht. Net niet vol de winkelhaak in. De titel glipte voorlangs. Van Sint-Katelijne-Waver naar Grobbendonk. Naar Jos. Tweede plaats Thibeau. Sterk werk man. Transfer naar Barcelona. Wie droomt daar niet van? Goud komt nog.

Derde Belgische titel op rij naar Jos Verlooy.  Knap. Knapper. Knapst!

Straffe gasten, die oud-LRV-ponyruiters! Talenten die al het goede bevestigen! Harde werkers met een plan. Voetjes op de grond. Voor en na de zweefmomenten in de piste. Altijd aanspreekbaar. Voorbeelden voor toekomstige kampioenen en absolute toppers in de hippische sport. 

In Nieuwenrode een etmaal na de Lanaakse ereronde van het Belgische Kampioenschap jumping, springt de achtjarige (!) Louise De Clerck met stijl naar het veel te grote nationaal LRV-erelint in de springreeks B-Licht. Klein stukje LRV-geschiedenis. De jongste ooit immers.

Ssst … hier rijpt talent. Waar Brabant trots op is. Waar LRV trots op is. 

Collega Eline De Ridder pakt enkele uren later haar derde titel in evenveel weken. Is er nog plaats in het geschiedenisboek? Kan het nog in een kadertje naast de complimenten en al het lof voor wat LRV De Levade presteerde? Diepe buiging. Diep respect. Toporganisatie!

Kan er nog een stukje bij over de honderden ponyruiters en hun pony’s. Eén voor één schone verhalen en verhaaltjes. Kan het nog tussen de foto’s van prachtige terreinen? Van spelende en sportende ponyruiters. Kan het er nog bij tussen de beelden van lachende gezichten die de dag van hun leven beleven? Tuurlijk! Dit is LRV. Dit is ponywerking. Dit is waar het om draait.  

Ik twijfel er geen moment aan dat er zondag opnieuw geschiedenis zal geschreven worden in het dikke LRV-boek. LRV Sint-Hubertus Sint-Huibrechts-Lille is klaar. De ruiters en amazones zijn klaar. De paarden ook. Laat het Nationaal Ruitertornooi 2021 maar beginnen! #beleefLRV

Oh  ja. Is er nog een plaatsje op de foto-pagina voor deze foto van Jos Verlooy en Louise De Clerck? Kampioenen onder elkaar. Schoon. Punt.

Bron: 
Kris Van Steen