Christian Ahlmann: "Querido VG heeft een grote toekomst voor zich"

Blog
26 sep 2021
Door Horseman Kristof

Stoeterij Zangersheide ruiter Christian Ahlmann bezorgde team Zangersheide vandaag de eerste gouden medaille op het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden. Voor Ahlmann en zijn team was deze overwinning bijzonder, vooral omdat hij kampioen werd met een zoon van zijn toppaard Dominator 2000 Z.

Elke sprong die hij maakte was geweldig. We zijn zeer sterk overtuigd van zijn kwaliteiten. Hij heeft een druk dekseizoen gehad. Sinds enkele weken is hij terug hier om te rijden. Als voorbereiding sprongen we sprongen slechts één trainingsjumping. We werken stap voor stap, dag na dag.

In de barrage had ik een goed gevoel. Je kon zien dat hij weet wat hij doet, iedereen kon genieten van zijn kwaliteiten. Ik wist dat ik niet snel genoeg was, vooral met de Ierse ruiters die nog moesten springen. Ik had niet gedacht dat we met deze tijd zouden winnen.

Het hele Zangersheide team is fier om dit paard bij ons te hebben. Hij heeft een grote toekomst voor zich. 
Het is altijd geweldig om hier in Lanaken te kunnen winnen. Vooral prachtig om te kunnen winnen met een zoon van Dominator 2000 Z, een paard dat zo speciaal is voor ons. Dominator hebben we als jong paard ook rustig gebracht en veel kansen gegeven in de fokkerij.